Fri fragt på ordrer over 499 kr.

Din kurv

Din kurv er tom

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Prøv disse

Efterårsrengøring af haven

Efterårsrengøring af haven

Sommeren er slut, og det betyder desværre også, at haven skal gøres klar til vinter og den kommende sæson. Men det kan være svært at vide, hvad man skal tage fat på, når man skal lave en efterårsrengøring i haven. Derfor har vi her samlet nogle af de vigtigste opgaver, som du bør tage fat på i efteråret for at sikre en efterår- og vinterklar have.

Beskæring af buske og træer

En af de vigtigste opgaver du bør tage fat på i efteråret er beskæring af buske og træer i haven. Når de har smidt blade, kan du nemlig bedre se, hvilke grene der skal fjernes eller beskæres. 

Fjern ukrudtet

Ukrudt spirer og vokser hurtigt, og det er vigtigt at fjerne det, inden vinteren sætter ind. Ukrudtsplanter bruger nemlig næringsstofferne fra jorden, som ellers skulle have gået til de planter, du gerne vil have til at vokse. Tag en tur i haven med ukrudtsredskaber og kompostposen og få fjernet al ukrudtet.

Beskær stauder

Stauder er som regel hårdføre planter, men det er en god ide at beskære dem i efteråret. Det vil give dem mulighed for at samle kræfter og sundhed til næste sæson. Klip de visne blade af stauderne og beskær dem, hvis det er nødvendigt.

Rens og ryd op i haveredskaberne

Efter en sæson med havearbejde kan haveredskaberne og havemøblerne godt trænge til en kærlig behandling. Haveredskaberne bliver også brugt flittigt i løbet af året. Sørg for at rengøre dem grundigt med en All Purpose Cleaner, så de er klar til brug igen om foråret. Opbevar haveredskaberne et tørt sted og smør dem med lidt olie for at undgå rust.

Rengør terrassen

Terrassen er et centralt sted i haven, hvor man kan slappe af og nyde haven. Men, i løbet af sommeren er der sikkert spildt og efterladt mad og drikke på terrassen. Brug en All Purpose Cleaner eller Universal rengøring til at rengøre terrassen, så den bliver klar til næste år. En all purpose cleaner kan bruges til rengøring af både træ, fliser og beton og efterlader en ren og blank overflade.

Giv plænen en sidste omgang

Inden vinteren sætter ind, så giv plænen en sidste omgang. Det vil sige, at du gør plænen klar til vinteren. Klip græsset en smule kortere, så der ikke er så meget at samle op, når sneen daler. Du kan også putte lidt gødning på græsset, så det kan udvikle sig i den kolde vinter.

En god efterårsrengøring er essentiel, hvis du vil have en sund og vinterklar have. Beskæring, fjernelse af ukrudt og rens af haveredskaberne er blot nogle af de vigtige opgaver, som du bør tage fat på. Sørg for at tage dig god tid, så du kan være sikker på, at haven kommer bedst muligt igennem efteråret og vinteren. Vi håber, denne guide har været nyttig for dig og ønsker dig held og lykke med havearbejdet!

Tidligere blogindlæg
Næste blogindlæg

Blog posts

Guide til at holde dit toilet rent og frisk - miljøvenlig rengøringsmidler til toilettet - Simple Goods

Guide til at holde dit toilet rent og frisk

Af Stephanie Ngo

Hold dit toilet velduftende med disse enkle, effektive tips til rengøring og vedligeholdelse. Find ud af, hvad du skal gøre - lige nu - for at få skinnende, hygiejniske resultater!

Læs mere
Sådan kan en smuk rengøringskurv kan organisere dit hjem - Simple Goods

Hvordan en smuk rengøringskurv kan organisere dit hjem

Af Stephanie Ngo

Skal dit hjem være ryddeligt og organiseret? Opdag, hvordan du kan bruge en simpel rengøringskurv fra Simple Goods til at holde dit rum pænt og ryddeligt!

Læs mere