Fri fragt på ordrer over 399 DKK*

14 dages returret

Din kurv

Din kurv er tom

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Prøv disse

Sådan rengør du din ovn uden brug af kemi - Simple Goods

Sådan rengør du din ovn uden brug af kemi

At holde en ovn ren kan være en udfordrende opgave, især når man forsøger at undgå brug af kemikalier. For mange hjemmeejere er kemikalieinducerende produkter blevet normen, når det kommer til rengøring. Men frygt ej, for der findes naturlige og sikre metoder til at få din ovn til at skinne igen, uden at sætte hverken dit helbred eller miljøet på spil.

Rengøring af ovne uden brug af kemi er ikke blot bedre for dig og de omkring dig, men det er også en kosteffektiv og bæredygtig løsning. I denne blog vil vi guide dig gennem processen og give dig enkle tips, som du kan bruge med ting, du sandsynligvis allerede har i dit køkken!

Hvorfor Vælge Kemifri Rengøring?

Før vi springer ud i selve rengøringsprocessen, lad os hurtigt se på, hvorfor det er en god idé at undgå kemiske rengøringsmidler:

 • Sundhedsmæssige fordele: Kemikalier kan frigive giftige dampe, som kan være skadelige at indånde, især i et lukket rum som et køkken.
 • Miljøbeskyttelse: Når kemikalier ender ned ad afløbet, kan de skade vandmiljøet og det lokale dyreliv.
 • Økonomiske besparelser: Kemifri rengøringsløsninger kan ofte laves med produkter, der er billigere og allerede findes i husholdningen.
 • Sikkerhed for børn og kæledyr: Hvis du har små børn eller kæledyr, er det særlig vigtigt at bruge ikke-toksiske rengøringsmetoder.

Naturlige Ingredienser til Ovnrengøring

Her er et par basisingredienser, du kan bruge til at rense din ovn naturligt:

 • Natron (bikarbonat): En naturlig og effektiv rensende agent.
 • Eddike: En fantastisk desinficerende middel der nedbryder fedt.
 • Citronsaft: Naturligt antiseptisk og efterlader en frisk duft.
 • Salt: Virker som et skrubbeelement for at fjerne genstridige pletter.
 • Simple Goods All Purpose Cleaner: Naturlig og effektiv med naturens gode bakterier, probiotika, som går ind og fjerner dårlige bakterier og nedbryder dårligt lugt.

Trin-for-trin Oversigt over Ovnrengøring uden Kemikalier

Fjernelse af løst snavs og krummer

Først skal du tage ovnens rist og bradepander ud og ryste dem fri for løse krummer. Brug en ovnbørste eller tør klud til at samle og fjerne det løse snavs inde i ovnen.

Fremstilling af rengøringsmiddel

Bland en pasta af natron og vand. Konsistensen skal være nok til at påføre uden at dryppe for meget. Du kan også tilføje et par dråber citronsaft for en frisker duft.

Påfør natronpastaen

Spred natronpastaen jævnt indvendigt i ovnen, herunder på ovndøren. Undgå varmeelementer og ventilatorer. Efterlad pastaen i ovnen i flere timer, eller endnu bedre, natten over.

Vask af

Brug en våd klud til at tørre natronpastaen af. Du vil se, at smuds og fedt let fjernes.

Eddikesspray

Efter at have fjernet natronpastaen, spray indvendigt med en opløsning af eddike og vand. Eddiken vil reagere med de resterende natronrester og hjælpe med at løsne eventuelt tilbageværende snavs.

Simple Goods All Purpose Spray

Spray Simple Goods All Purpose Spray på overfladen og lad sidde et par minutter for at  løsnesnavs og fedt, brug derefter en messing svamp for at trænge helt igennem. 

All purpose Cleaner kan bruges efter behov og vil efterlade dit hjem rent, frisk og velduftende. Vi anbefaler altid at afprøve produktet på en ikke synlig overflade og regelmæssig pleje af behandlede overflader.

Slutrengøring

Slut af med en grundig tørren af med en ren og fugtig klud, og tør til sidst ristene og bradepanderne rene før du sætter dem tilbage i ovnen.

Vedligeholdelse af din ovn

At rengøre ovnen er ikke nødvendigt et kedeligt eller farligt arbejde. Med disse enkle, naturlige metoder kan du vedligeholde din ovn uden at risikere dit helbred eller miljøet—og din ovn vil være lige så ren som efter en kemisk rengøring! Så næste gang din ovn trænger til en rengøring, prøv disse tips og nyd resultatet af en renere, grønnere tilgang.

Husk:

 • Vær tålmodig, da de naturlige ingredienser kan tage længere tid at arbejde end kemiske rengøringsmidler.
 • Gentag processen regelmæssigt for bedste resultater og for at undgå ophobning af meget snavs.
 • For dybere rengøring kan du bruge en plastskrabber til forsigtigt at fjerne de mest genstridige pletter.

Når du nu har en strålende ren ovn, kan du glæde dig over at vide, at denne friskhed er opnået på en sund og bæredygtig måde. God rengøring!

Tidligere blogindlæg
Næste blogindlæg

Blog posts

Forberedelse af sommerhus: En omfattende rengøringsguide - Simple Goods

Forberedelse af sommerhus: En omfattende rengøringsguide

Af Stephanie Ngo

Når solen skinner klarere, og dagene bliver længere, ved vi, at sommeren nærmer sig – og det kan betyde afslappende dage i sommerhuset. Men før du kan synke ned i liggestolen og...

Læs mere
Hvorfor skal du vælge håndsæbe med Probiotika? Simple Goods - Probiotisk håndsæbe

Hvorfor skal du vælge håndsæbe med Probiotika?

Af Stephanie Ngo

I takt med at vi bliver mere bevidste over, hvilke produkter vi bruger og deres påvirkning på vores planet, har probiotisk sæbe vundet frem som et populært og bæredygtigt alternativ til...

Læs mere